Over Muze-F

Pasfoto Frederiek EgginkMuze-F is de website van historica, informatiespecialist en levensverhalencoach Frederiek Eggink. Zij is geboren op 19 mei 1953. Ze studeerde geschiedenis in Utrecht, met een specialisatie in de Romantiek van de Negentiende eeuw en de Geschiedenis van Nederlands-Indië. Ook deed Frederiek gedurende haar studie een dubbelbijvak muziekgeschiedenis. Daarna volgde ze de Postdoctorale Opleiding Documentaire Informatiewetenschappen in Amsterdam.

Frederiek heeft 30 jaar ervaring met verschillende bibliotheek- en archieffuncties. De langste tijd werkte zij als leidinggevende en later als projectleider bij ICODO-COGIS van 1993-2011,  een organisatie gespecialiseerd  in de gevolgen van oorlog en geweld. Veel bezoekers hadden oorlogservaringen en een grote behoefte om over hun levenservaringen te vertellen. Frederiek dacht met hen mee en zocht informatie en literatuur voor hen op, die hielp om de gebeurtenissen in hun leven een plaats te geven. Meerdere keren was zij ook gedetacheerd bij het Veteraneninstituut in Doorn. Sinds 2006 specialiseert ze zich in digitaliseringsprojecten en het adviseren over gebruikersvriendelijkheid van databases, websites en digitale media. Ook oefent Frederiek met veel plezier het vakgebied van oral history uit, waarbij ze mensen over hun levensgeschiedenis interviewt, historisch onderzoek voor hen doet en persoonlijke bronnen interpreteert. Sinds februari 2013 is zij gecertificeerd coach, waardoor zij nog op een diepere manier mensen kan begeleiden bij het optekenen van hun levensverhaal. De balans op maken. Reflectie op de rode draad in je leven,  je eigen identiteit, je innerlijke kracht, maar ook je kwetsbaarheid. Hoe je omgegaan bent met veranderingen in het leven en wat je daarvan geleerd hebt.

In haar vrije tijd houdt ze zich samen met echtgenoot en vrienden, bezig met klassieke muziek- en muziekgeschiedenis. Zij treden op met eigen kamerconcertjes. Verder verzorgt Frederiek avondvullende lezingen met levende muziek over componiste en zangdocente Catharina van Rennes (1858-1940), iemand naar wie ze uitgebreid historisch onderzoek deed.

Na 30 jaar werken in bibliotheken en archieven is Frederiek breed inzetbaar, en een specialist in het terugzoeken/vinden van informatie, ook de bronnen uit uw eigen leven!

linkedin