Over Muze-F

Muze-F is de website van historica en levensverhalencoach Frederiek Eggink. Zij is geboren op 19 mei 1953.

Ze studeerde geschiedenis en muziekgeschiedenis in Utrecht. De periode van de Romantiek heeft haar grote passie, maar ook de geschiedenis van Indonesiƫ.

Na haar studie volgde een specialisatie in documentaire informatiewetenschappen en werkte ze o.a. 20 jaar als leidinggevende. Ze deed uitgebreide ervaring op met zogenaamde bibliotherapie. Bezoekers in de bibliotheek vertelden over hun levenservaringen met oorlog en geweld en zochten naar literatuur om de gebeurtenissen een plaats te geven in hun leven.

Vanaf 2012 is ze freelance historica. Ze interviewt mensen over hun levensgeschiedenis en doet historisch onderzoek naar haar eigen familieverleden. Haar speciale belangstelling betreft: vrouwelijke componisten, koorleven in Nederland, volksliederen en volkscultuur, en het culturele leven in de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand daarvan geeft ze presentaties en publiceert ze. Ook worden in samenwerking met derden workshops over levensverhalen georganiseerd.

Sinds 2013 is zij gecertificeerd coach. Sindsdien begeleidt en adviseert zij mensen bij het optekenen van hun levensverhaal: Reflectie op de rode draad in je leven, je eigen identiteit, je innerlijke kracht, maar ook je kwetsbaarheid. Vanuit positieve jeugdervaringen kijken hoe je omgegaan bent met de veranderingen in je leven en wat je daarvan geleerd hebt.

In haar vrije tijd houdt ze zich, samen met echtgenoot en vrienden, bezig met klassieke muziek en muziekgeschiedenis.

linkedin